Piin_elama-normal.jpg

Yann Artelin "Piin elämä" (2003) on voittanut valtaisan määrän palkintoja ja on taas esillä kirjaan perustuvan elokuvan menestyksen vuoksi. Elokuvaa en ainakaan vielä ole nähnyt, mutta kirja tuli luettua.

Kirjassa nuori intialaispoika lähtee perheensä kanssa matkalle yli valtameren kohti Kanadaa. Mukana on osa perheen omistaman eläintarhan eläimistä. Yllättäen laiva uppoaa jo alkumatkasta ja ainoana ihmisenä Pii-poika pelastuu.Samaan veneeseen päätyy myös muutama eläintarhan otus, joista viimeisenä jää henkiin valtaisa bengalin tiikeri.

Toivoton matka kestää 227 päivää. Miten riittää ruokaa ja juomaa? Miten selvitä yhdessä julman villipedon kanssa samassa veneessä? Teksti tarjoaa kekseliäitä ja miltei todentuntuisia ratkaisuja ongelmiin.

Tarinassa on mukana myös filosofisuskonnollisia kysymyksiä. Nuori Pii on kiinnostunut uskonnoista ja rupeaa sekä muslimiksi, hinduksi että kristityksi. Hänestä se käy hyvin.

Kirjan alkupuheessa kirjailija antaa tarinankertojan sanoa: "Minulla on tarina, joka saa teidät uskomaan Jumalaan." " Kova tavoite", vastaa kirjailija.

Niin tai näin, tarina kannattaa lukea.