Marita Liulia on monipuolinen visualisti, joka on tunnettu vuorovaikutteisen mediataiteen pioneerina. Itse hän sanoo: "Reseptini on yhdistää taidetta, tutkimusta ja teknologiaa, mausteeksi ripaus huumoria ja roima annos kauneutta."

Tällä hetkellä hänen uusin työnsä käsittelee uskontoja. Hän kertoo tehneensä kymmenen vuotta työtä henkisyyden parissa ja nyt keskittyneensä henkisyyden järjestäytyneisiin muotoihin eli uskontoihin. Hän on ottanut mukaan yhdeksän suurta maailmanuskontoa ja kymmenenneksi ripauksen suomalaista animismia.

Työ on nimetty "Choosing my religion, Uskontoja jäljittämässä" ja on kolmiosainen, koostuen kirjasta, nettisivustosta ja Kiasmassa esillä olevasta, kiertävästä taidenäyttelystä. Painettu sekä verkkomateriaali keskittyvät enemmän uskontojen kokemukselliseen ja tietopuoleen, kuvat edustavat taideosiota.

Monet vuoteni uskonnonopettajana innostivat minua tutustumaan tähän työhön. Kirja on upea. Siinä ovat miltei kaikki ne kuvat, jotka ovat esillä Kiasmassa. Tietysti on ihan eri asia nähdä seinänkokoinen taulu aitona kuin pienenä kuvana. Samoin suuret kankaalle vedostetut työt kattoikkunoissa ovat kuin eri töitä. Myös valokuvat ovat luonnossa hyvin kookkaita ja saavat merkillisen hohteen alumiinipohjastaan.

Näyttelyssä on mukana myös joitain uskonnollisia esineitä ja installaatioita. Lisäksi taiteilija kertoo itsestään ja työstään. Saman voi lukea myös kirjasta. Taiteilijan oma elämä onkin varsin mielenkiintoinen tausta töille.

Verkkosivut painottuvat enemmän tietopuoleen.

Taiteilija kertoo haluavansa työllään edistää uskontojen välistä suvaitsevaisuutta.

Itselleni työ aukeni kuin kaleidoskooppina uskontojen maailmaan. Itse itseään täysin uskonnottomana pitävä taiteilija on koonnut uskonnoista tietoja ja elämyksiä, jotka hänestä ovat mielenkiintoisia ja merkityksellisiä.