Viikonloppuna Helsingissä kävin katsomassa Sinebrykoffin huvilassa uudestaan kotimuseota uljaine tauluineen. Jäi kiinnostamaan, kun jokin aika sitten luin "Fannyn". Samalla tietenkin kiersin suurella mielenkiinnolla alakerran pukunäyttelyn.

Esillä on tunnettujen ja hieman vähemmän tunnettujenkin suunnittelijoiden pukuja näyttelijöille ja muille kuuluisuuksille. Oli siellä prinsessa Dianan iltapukukin (kuvassa) ja Jackie Kennedyn asuja pari kappaletta ja paljon paljon muita. Suurin osa puvuista oli iltapukuja tai pikkumustatyyppisiä asuja eri vuosikymmeniltä, mutta  muutakin.

Minusta näyttely oli erittäin mielenkiintoinen. Oli upeaa tirkistellä aivan vierestä aitoja luksuspukuja. Satumaisen kalliita ja hienoissa tilaisuuksissa käytettyjä. Monet pukujen kantajista ja suunnittelijoista jo kuolleita. Ihan läheltä näki kankaan laadun ja leikkaukset ja koruompeleet. Kun itsekin olen aikoinani paljon ommellut, niin kylläpä kiinnosti. Moni puku oli hämmentävän yksinkertainen. Puvun käyttäjä varmaan sai puvun elämään.

Museon alimmassa kerroksessa oli myös kiinnostavaa nähtävää. Siellä on esillä Antero Kahilan rekonstruktio Caravaggion tuhoutuneesta taulusta "Pyhä Matteus ja enkeli".

Minusta on aina tavattoman mielenkiintoista, miksi joku ihminen ryhtyy johonkin miltei mielettömään hankkeeseen. Alkuperäinen taulu on tuhoutunut sodassa, mutta taiteilijapa lähtee muutaman mustavalkoisen, aika tuhruisen valokuvan perusteella liikkeelle. Hän metsästää ympäri Eurooppaa Caravaggion säilyneitä töitä, tutkii maalausteksniikkaa, etsii sopivia värejä ja maalaa ja maalaa. Nyt on valmiina todella suurikokoinen ja näyttävä maalaus. Ilmeisesti varsin alkuperäisen oloinen.

Vietin "Fannyn" innoittamana jälleen moniaita hyviä hetkiä Sinebrykoffin museossa.