Varasin heti kirjastosta, kun näin tämmöisen kirjan ilmestyneen. Aion nimittäin ihan itse olla vielä lähivuosina "Tätinä taipaleella"

Pirkko Vekkeli ja Liisa Jäppinen ovat eläkkeelle ehtineitä tunnettujen naistenlehtien toimittajia. He ovat tottuneet matkustelemaan ja kielitaitoa riittää, niin että vaikka kunto ei ehkä ole ihan huipussaan, on heillä uskallusta lähteä matkaan. He eivät tyydy useinkaan vaatimattomiin yhteismajoituksiin mahdollisine ruokailuineen, vaan varaavat useinkin hotelliyöpymisen jo etukäteen. He kulkevat lyhyitä päivämatkoja ja nauttivat kunnon aterioita alkupaloineen, jälkiruokineen ja viineineen. Jos taival vaikuttaa raskaalta, he turvautuvat autokyytiin.
Mutta ei heiltä sitkeyttäkään puutu. Vuosi vuodelta he palaavat ja lopulta on kasassa koko reitti eli noin 800 km.

Olen lukenut aika monta kirjaa tältä taipaleelta alkaen Coelhon "Pyhiinvaelluksesta". Kukin kulkee tavallaan. Ei varmastikaan ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa vaeltaa. Ehkä tämä tätivaellus tuntui minulle lähinnä sopivimmalta. Ei hampaat irvessä loputtomia taipaleita. Vähemmälläkin pääsee perille. Hyvästä ruuasta voi nauttia ja ainakin joskus kunnon yösijastakin.

Kirjassa oli myös lopussa muutama sivu aakkostettuja hakusanoja, joista löytyi asiallista tietoa matkaan aikovalle. Kovin monesta vastaavasta ovat käytännön vihjeet puuttuneet kokonaan.