Elvis olisi täyttänyt viime viikolla 75 vuotta, jos olisi elänyt. Elviksen lempiruokien keittokirja antaa osaltaan viitteitä tähden lyhyeen elämään.

Elizabeth Wolf - Cohen aloittaa keittokirjan pienellä Elviksen elämäkerralla, jossa ruokamieltymykset ovat toki etualalla. Peräti surullista luettavaa. Äiti rakasti ruuanlaittoa ja paapoi ainokaistaan herkuilla, jos suinkin köyhän kodin varat sallivat. Poika, joka oli ilmiömäinen luonnonlahjakkuus, mutta vailla minkäänlaista kunnon koulu- tai sivistyspohjaa, etsi elämälleen turvaa rasvaisesta ja makeasta lohturuuasta.

Reseptit ovat kyllä aika makeaa luettava, mutta jopa minunlaisellani askeetikolla nousee välillä vesi kielelle. Monet annokset toki ovat miltei samoja kuin lapsuuteni parhaat pyhäruuat. Lihaa tosin ei ainakaan meillä ollut varaa käyttää niin runsaasti kuin kirjan annokset edellyttävät. Banaania näin ensi kerran vasta kansakoulussa eväänä vierustoverilla, maissi oli kanojen ruokaa ja bataatit, ananakset ja muut senkaltaiset etelän hedelmät vallan tuntemattomia.

Mielenkiintoinen lukuelämys.  Ystävätär valmisti kirjan kannen herkkutortun ja hyvään se oli.