En olisi missään tapauksessa lukenut tätä kirjaa, jos joku ei olisi suositellut sitä minulle. En tosin muista kuka.  Olin kirjannut muistiin ja sattui kirjastossa vastaani.

Jodi Picoultin "Sisareni puolesta" (2006) kertoo vakavasti syöpäsairaan nuoren tytön ja hänen perheensä elämää vajaan kahden viikon ajalta. Toki takaumissa palataan sairauden alkuun, lähes 15 vuoden taakse.

Kun perheen kaksivuotias tytär sairastuu harvinaislaatuiseen verisyöpään, päättävät vanhemmat hankkia hänelle tilaustyönä sisaren, jolla on sopiva geeniperimä auttajaksi. Tehtailu onnistuu ja pikkusisko toimii sisarensa elävänä "varaosapankkina", kunnes vihdoin ilmoittaa, ettei halua jatkaa enää. Vuorossa olisi munuaisen luovuttaminen. Ilman sitä sisar kuolee.

En oikein tiedä, mikä oli kirjan tarkoitus? Kenelle se oli kirjoitettu? Minusta kirja oli vakavasta aiheestaan huolimatta jokseenkin kevyttä, lähinnä pateettista , viihdettä.  Toki kirja herättää kysymyksiä erilaisten hoitojen eettisyydestä tai moraalista. Ehkä kirja voisi myös konkretisoida niitä vaikeuksia, joita sairas lapsi perheessä aiheuttaa sisaruksille ja aviosuhteelle.

Minulle kirja jäi pakkopullaksi, jonka luin, kun kerran tulin aloittaneeksi.

Loppu yllätti muuten aika ennalta-arvattavassa juonessa.