A.J. Jacobs on ottanut huiman urakan.  Hän yrittää vuoden ajan noudattaa Raamattua mahdollisimman kirjaimellisesti. Koska Jacobs on itse juutalainen, tosin erittäin maallistunut, hän paneutuu erikoisen huolella Vanhan Testamentin kieltoihin ja käskyihin, joita löytyykin yli 700. Hän jakaa myös koevuotensa VT:n ja UT:n kesken Raamatun sivumäärän mukaisesti, joten Uudelle Testamentille jää aikaa vain 1/4 vuotta eli viimeiset kolme kuukautta.

Kirjailja valmistautuu ja paneutuu tehtäväänsä huolella. Hän hankkii kymmeniä eri käännöksiä Raamatusta. Hän hankkii Raamatun selitysteoksia ja muuta oheislukemistoa pinoittain.  Hän turvautuu asiantuntijoiden apuun. Kaikenlaisia löytyykin. Yksi mm. tutkii onko vaatteessa sekoitettuna keinokuituja, sillä VT:n mukaan ei lankoja saa sekoittaa.

Jacobs ei leikkaa tukkaansa, eikä partaansa, hän pukeutuu raamatullisiin asuihin, hän pyrkii noudattamaan ruokaa koskevia lukuisia säädöksiä. Kaikki tämä vielä hoituukin joten kuten, mutta käsky kivittää avionrikkojat  on jo hankalampi. Entä miten suhtautua patriarkkojen esimerkilliseen moniavioisuuteen.

Jacobs kantaa mukanaan Raamatunlauselappusia, rukoilee ahkerasti, kirjoittaa Jumalan sanaa ovenpieliin, yrittää maksaa kymmenyksiä ja lisääntyä ja täyttää maan. Vaimo synnyttääkin kaksoset, tosin keinohedelmöityksen avulla. Miten se sopii kuvaan?

Hankalia ovat säädökset, jotka tekevät naisen saastaiseksi kuukautisten jälkeen. Jakobs kantaa mukanaan retkijakkaraa, koska ei voi tietää, onko tuoli mahdollisesti saastutettu. Entä naisten kättely?

UT:n osuus onkin sitten jo paljon helpompi, ainakin jos katsotaan Uuden Liiton kumoavan Vanhan Liiton lait ja säädökset.

Jacobs on agnostikko ja pysyykin kannassaan vuoden loppuun asti, mutta hän kertoo muuttuneensa "kunnioittavaksi agnostikoksi". Hän uskoo, että oli olemassa Jumala tai ei, on kuitenkin olemassa jotain pyhää. Ja pyhän olemassa olo sinänsä on tärkeää. 

Kirja osoittaa jälleen kerran vääjäämättömästi, että ahdasmielisinkään fundamentalisti ei voi noudattaa Raamattuaan aivan kirjaimellisesti. Aina tarvitaan tulkintoja ja joustoja.