1246795209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Esittävät täällä Kirjurin uudessa kesäteatterissa "Suomen hevosta". Pitihän käydä, vaikka nähneet varoittelivat; törkeää kielenkäyttöä ja alatyylisistä huumoria.

Kai sitä on iän mukana niin paatunut, että kieltämättä kirosanoja vilisevät puheenvuorot, menivät aika hyvin yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Näyttelijät kumminkin oikein tunnettuja ja työnsä osaavia. Oikea suomenhevonenkin mukana, kuulema jo varsasta asti opetellut esiintymään.

Minua kiusasi ehkä eniten, että näytelmää mainostetaan komediana. Eivät irralliset vitsit muuta synkkää aihetta hauskaksi. Tragediahan se oli. Sama juttu kuin "Juoksuhaudan tie". Minusta se kirja ei ollut yhtään hauska, vaan kammottavan traaginen ja surullinen.

Sinänsä näytelmä taitaa kuvata aika hyvin nykypäivän kuihtuvaa maaseutua.

1246795349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauhajoella teatteri Kajo esittää taattua tavaraa "Tankki täyteen". Täytyy tunnustaa, että olen aikanani oikein innolla katsellut koko sarjan televisiosta ja nauttinut. Siinä on viatonta huumoria, joka ei loukkaa ketään. Aika kurjasti siinäkin perheen talous sujui, mutta kyllä se oli hulvatonta komediaa.

Nautin kyllä molemmista esityksistä ja ainakin yhteen tai kahteen kesäteatteriin olen vielä menossa.

Onkohan missään muualla maailmassa tällaista kesäteatterikulttuuria?