Porin teatterin isolla näyttämöllä esitetään Pirjo Tuomisen Satakunta-trilogian alkuosiin perustuvaa näytelmää "Linda ja Joel". Olen toki lukenut kirjat niiden ilmestyttyä 2000-luvun alkupuolella. Paikallishistoria kiinnostaa minua ja Tuomisen tapa lähestyä suuriakin historin käänteitä pienten ihmisten kautta, tuntuu mukavalta.

Esitys on uskollinen kirjoille. Melko vähällä väellä käydään läpi 1918 vuoden raskaita aikoja Suomen historiassa. Esityksessä on pienimuotoisuudessaan jotain hyvin kotikutoista ja koskettavaa. Liikutuin jopa pieniin kyyneliin joissain kohtauksissa. Ei yleensä tapaistani.

Hieman hämmästytti, kun väliajan kahvi ja torttu maksoivat saman kuin normaali lippu. Yleensähän otan vain viinilasin, mutta nyt olin ajovuorossa. 

Kaikenkaikkiaan onnistunut ilta. Myös ystäväni piti esityksestä ja päätimme lukea uudestaa trilogian kolmannen osan, vaikka pääpiirteissään tapahtumat muistankin.

Mikäli esityksen haluaa nähdä, kannattaa pitää kiirettä. Näytelmä on listalla vain kevätkauden ja useimmat esitykset on loppuunmyyty.