Valitaan yksi uusi, hieman eksoottinen paikka, ostetaan rähjäinen talo ja aletaan kunnostaa sitä. Tutustutaan samalla kyläläisiin ja paikallisiin ruokiin. Tällä reseptillä on kirjoitettu pinottain aika suosittuja kirjoja. Annie Hawes kirjoittaa Italiasta.

Ensimmäisessä kirjassa "Extra Virgin" brittisisarukset ajautuvat kesätöihin Italiaan ja jahkautuvat ostamaan puoli-ilmaisen talorähjän. Välillä täytyy kerätä rahaa kotimaassa, mutta ihana Italia vetää puoleensa ja aina palataan jatkamaan talovanhuksen loputonta kunnostusta ja kauppaan kuuluneiden oliivipuiden ja viiniköynösten hoitoa ja tietysti herkutellaan paikallisella ruualla.

Toinen teos "Kypsä poimittavaksi" kuvaa ainakin vertauskuvana Annien kypsymistä paikallisen ravintolayrittäjän tyttöystäväksi. Siis syödään hyvin edelleen. Sisar on väliaikaisesti opetushommissa, rahaakin tarvitaan.

Kolmannessa osassa sitten matkaillaan aivan Italian eteläisimpään osaan Calabriaan, josta poikaystävän suku on kotoisin. Ja siellähän kaikki on taas vallan erilaista.

Useimmiten näihin kirjoihin pätee; ensimmäinen on hyvä, toinenkin vielä menettelee, vaikka uutuudenviehätys jo on karsiutunut, kolmas on vähän liikaa. Niin koin paljolti nytkin, tosin Calabria tuntui olevan ihan oma maailmansa, aivan muuta kuin pohjoinen Liguria. Ruokakin oli erilaista.