1246109638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuoreita terveisiä Vammalan Vanhan kirjallisuuden päiviltä. Aihe ei tänä vuonna niin hurjasti kiinnostanut, mutta oli muita houkutteita. Entisessä kotikaupungissani on paljon tuttuja jäljellä vielä 25 vuotta muuton jälkeenkin ja mikä parasta hyvä ystäväni ja opiskelutoverini 40 vuoden takaa sai kunnian vastaanottaa tietokirjallisuuden Warelius-palkinnon. Olipa hienoa olla paikalla ja juoda yhdessä juhlakahvit mansikkaviinereillä. Monesti on menneinä vuosina maailmaa parannettu ja toivottavasti vielä edessä on monta vuosikymmentä jatkaa tarinointia.

Siinä sivussa pääsin onnittelemaan toistakin juhlakalua, Risto Isomäkeä. "Sarasvatin hiekkaa" teki minuun aikanaan suuren vaikutuksen.

Minähän en yleensä runoja lue, mutta toiverunoja rakastan kuunnella. Nytkin nautin ihan sairaasti sotarunojen äärellä. Esittäjinä Tiia Louste ja Eino Kaikkonen.

Hyviä esityksiä oli toki muitakin. Helle helli, minuahan ei kuumuus yleensä haittaa.

Ostin jopa muutamia kirjoja. Jäi harmittamaan, kun Kouvolan dekkaripäivillä hitauttani menetin Riikka Juvosen Ikonikirjan jollekin nopeammalle. Nyt sitten ostelin muutamia muita ikonikirjoja, kun kerran löysin. Kalliita.

Tosi hauskaa oli tutkailla myyntipöytien hintoja. Esim vanhat koulun opetustaulut maksoivat kunnosta riippuen viidestäkymmenestä liki 100 euroa. Minä vuosikymmeniä sitten ostelin niitä muutamalla markalla lopetettavista kouluista. On mistä ottaa omissa varastoissa. Samoin olen vuosien varrella kokoillut vanhoja oppikirjoja. Kovissa hinnoissa näkyivät olevan. Pitää muistuttaa lapsia ennen kuin kuolen, etteivät heitä roskiin kaikkea.

Ensi vuonna taas. Tavataanko?