1638173.jpg

Suunnitelmani istuskella aurinkoisella pihamaalla lukemassa ei ole ihan onnistunut. Ensin piti raataa piha kesäkuntoon. Nurmikon leikkaus ja uuden trimmerin kokeilu veivät aikansa, pari päivää siinä meni. Sitten istutin vähäiset taimeni, kesäkurpitsaa, samettiruusuja  ja krasseja. Ja kun innostuin kääntämään kompostia ja perkkailemaan sentään hieman kukka- ja yrttimaitani, niin kylvin sentään tilliä ja muutaman rivin porkkanaakin ja kun kuivuus oli niin tappavaa, piti kannella vettä iltaisin. Vuoteessakaan en jaksanut lukea, kun väsyneenä pääni kallistin tyynylle.

Sitten tulivat rakkaat vieraat. Päivät puuhattiin aurinkoisella pihalla ja iltaisin naukkailtiin valkoviiniä kesäisten herkkujen kanssa. Ei siis luettu.

Juuri ennen kirjaston määräpäivää sain sentään luettua Henning Mankellin tiiliskiviromaanin "Daisy Sisters". Pidän Mankellin dekkareista ja miltei vielä enemmän hänen romaaneistaan. Tässä kirjassa on aika kulunut aihe; Kolme naista, kolme sukupolvea, isoäiti, tytär ja tyttären tytär. Mainiosti Mankell kirjoittaa naisen elämästä. Erikoisen tarkasti hän paneutuu yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Kirja alkaa 1950-luvulta. Hyppää 70-luvulle ja lopettaa 80-luvulla. Kirja sopi mainiosti jatkeeksi juuri lukemilleni "Ei mistään kotosin" ja "Sikalat". Tällä kertaa käsitellään ruotsalaisen yhteiskunnan kehitystä ruotsalaisin silmin. Mukana on monia maahanmuuttajia, myös suomalaisia.

Kirja on pari vuotta sitten ilmestynyt. Löytynee helposti jo kirjaston hyllystä, mutta aina ajankohtainen. Kannattaa lukea.