Hiihtoloma Helsingissä sujuu mainiosti. Luettuja kirjojakin jo iso pino, mutta niistä myöhemmin. Nyt on mielen päällä ensimmäisenä eilinen KOM-teatterin esitys "Odotus".

Kaksi kuusikymppistä näytelijää Pirkko Saisio ja Marja Packalen esittävät reippaat puolitoista tuntia itseään ja vähän muutakin, lähinnä läheisiään elämän saatossa. Ainoa rekvisiitta on 5-6 rekillistä takkeja. Takit saavat edustaa kantajiaan, isiä, aviomiehiä, rakastajia, lapsuutta. Takkien värikirjo on äärimmäisen neutraali.

Mutta kyllä lavalla tapahtuu, naisten mennyt elämä räiskyy ja säkenöi katsojan silmissä ja mielessä. Läpi käydään naisen elämän kipupisteitä syntymästä hautaan. Lapsuus, ensirakkaus, lapsen syntymä, ero, isän kuolema, rintasyöpä, lähenevä vanhuus.

Vähäisillä ulkoisilla tehosteilla nämä kaksi naista kasvattavat katsojan eteen kuusikymppisen naisen elämän koko kirjon. Ei ihme, että näytelmä on kerännyt täysiä katsomoita kaikkialla Suomessa. Meitä saman ikäluokan edustajia on yli 42000. Paljon muita ei katsomossa näkynytkään.

Näytelmässä ei ollut varsinaista juonta. Se koostui pienistä hajanaisista pätkistä. Se alkoi keskeltä työtä ja elämää. Se loppui keskelle elämää, mutta "Loppumatka rullataan vapaalla".