Entisen Vammalan nykyisen Sastamalan Vanhan Kirjallisuuden päivät ovat kuuluneet kesäohjelmistooni jo pitkään. Tänä vuonna siellä lähti "Lyriikka lentoon". Kun en ole oikein innokas runouden lukija, odotukseni olivat hieman varovaiset, mutta aivan turhaan. Päivien anti oli aivan loistavaa taas kerran.

Monista tunnetuista ja mainioista esiintyjistä jäi erikoisesti mieleen Panu Rajala, joka kertoi Aila Meriluodosta. Olinhan juuri lukenut Rajalan kirjan aiheesta. Ihmeesti kirjailija löysi vielä uusia näkökulmia paksun teoksen ulkopuoleltakin.

Toinen mieleenpainunut esitys oli Jörn Donnerin. Kyllä mies on kypsynyt vuosien saatossa.

Claes Andersson, Anna Kortelainen, Erkki Tuomioja.... Heitä kaikkia oli ilo kuunnella.

Päivät kruunasi minulle Kai Chydeniuksen sävellyskonsertti "Kaihoni kallein maa". Chydenius itse säesti ja laulajat totisesti osasivat asiansa. Miten voi jotain niin kaunista olla!! Istuin, kuuntelin ja itkin.

Ainut kirja, jonka ostin oli upouusi. Se julkistettiin päivillä. "Tyrvään Pyhän Olavin kirkko, Sata ja yksi kuvaa". Kansien väliin on koottu kirkon upeat maalaukset ja taiteilijoiden puheenvuorot. Kuvien symboliikka ja taustat aukeavat lukijalle. Hieno kirja ja minulle erikoisen rakas, koska asuin 8 vuotta Vammalassa ja vanha kirkko tuli niinä vuosina tutuksi.