Kun edellisessä kirjassa  kaivattiin liian tunnollisten naisten sijasta rohkeita oman tiensä kulkijoita, niin Anne  Lampinen kertoo heistä. Kirja on jonkinlaista popularisoitua tietokirjallisuustta, viihteellinen tietokirja. Kirjassa faktat siis ovat faktaa, mutta tyyli kevyttä. En ole ihan varma onko tämä lajityyppi minun mieleeni.

Kirja kertoo tarinoita suomalaisista naisista, joista on tehty laulu. He ovat jääneet elämään legendoina. Osa on oikeasti elänyt. Toisille ei ole voitu löytää esikuvaa, mutta kerrotaan heistäkin silti. Kaikkiaan kymmenen naishahmoa nousee historian hämäristä tutkimuksen kohteeksi.

"Kirjassa yhdistyvät hyöty ja huvi vaivattomasti", hehkuttaa kirjailija. No, enpä nyt osaa sanoa. Luin kirjan, koska se oli tarjolla pienessä kyläkirjastossamme ja oli kyllin ohut luettavaksi hetken välipalana. Tokihan kaikki hahmot olivat tuttuja lauluistaan ja sinänsä kiinnostavia.

PS Minua jäi kiusaamaan tekijän/oikolukijan virhe. Iitin Tiltu mainittiin sekä todella eläneenä että pelkkänä tekstinikkarien hengentuotteena. Kesti hetken miettiä, kumpi oli oikein totta.